Tips og tricks til optimering af din hjemmeside, AdWords annoncer og digitale markedsføring.

søndag den 23. november 2008

Keywords – nøglen til al SEO og SEM

Har du fundet de rigtige keywords til dine websider og annoncer?

Jeg har her samlet en række tips til at starte processen med at finde de ”rigtige” ord og sætninger for netop dine sider. I den proces er det også værd at tænke på, at langt de fleste søger på et ord, af den simple grund at søgning på kun et enkelt ord, ofte giver så mange resultater, at det bliver svært at overskue om man har fundet det rigtige.

1. Spørg dine kunder hvilke ord de vil søge på
Ja nu er det jo ikke sikkert at du har kunder, enten fordi din side ikke er lanceret endnu, eller fordi du simpelthen ikke sælger noget fra din hjemmeside. Men med kunder mener jeg alle de brugere du ønsker at få til at besøge din side.

2. Saml en lille gruppe på 2-4 personer til en brainstorm
Lad alle få en pen og en blok post-it sedler eller en A4 blok, og lad så brainstormen begynde. Det kan være en ide at vise et produkt eller en ide ad gangen, og så bede alle beskrive emnet med så mange ord eller sætninger som muligt.

3. Find synonymer
Word har fx en indbygget synonymordbog, marker blot et ord og tryk på Shift+F7.

4. Find de ord du ikke vil findes på
Stop ord eller negative søgeord, er næsten lige så vigtige som de ord du gerne vil findes på. Disse ord skal sikre at dine annoncer ikke vises hvis ordet er en del af søgningen eller står på den side annoncen vises på. Det kan fx være konkurrenter, brancher eller fx ord som gratis, discount eller lignende du ikke ønsker at blive associeret med.

5. Brug online værktøjer til at finde de mest søgte keywords
Alt dette arbejde vil munde ud i en lang bruttoliste, som efterfølgende skal kvalificeres ud fra geografiske, kulturelle og lignende faktorer.

Der findes en række værktøjer der kan hjælpe dig til at identificerer de mest søgte ord fx:

Google Trends http://www.google.com/trends?q=bluse%2C+tr%C3%B8je&ctab=0&geo=DK&geor=all&date=all&sort=1 som bl.a. kan vise forholdet imellem flere forskellige ord i søgevolumen, på forskellige sprog og på geografi.

Google Insights http://www.google.com/insights/search/#q=finans&geo=DK&cmpt=q kan vise ikke kun de ord man søger på, men også geografien og relaterede søgeord.

Google Zeitgeist http://www.google.com/press/intl-zeitgeist.html
Top ti søgeord for det meste af verden, men også en aktuel top 100 liste for USA, der opdateres en gang i timen.

Google Søgeordsværktøj https://adwords.google.com/select/KeywordToolExternal har du allerede AdWords, ligger dette værktøj som en del af din konto, men man kan også bruge værktøjet uden at have en AdWords konto, og derved få ideer til keywords.

6. Sammensæt ord.
Tag de ord du har og sæt fx køb, købes, til salg, sælges eller andre relevante ord sammen med dine keywords.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar