Tips og tricks til optimering af din hjemmeside, AdWords annoncer og digitale markedsføring.

mandag den 17. november 2008

Unikt indhold tæller

Google vil gøre alt for at undgå dubleret indhold, altså at to sider indeholder samme information.

Hidtil har Google alene ud fra teksten vurderet hvilke sider der indeholdt enslydende information, og i nogle tilfælde fjernet den ene af siderne fra sit indeks. Dette lyder måske ikke så slemt, men tænk lige hvis det drejer sig om din almindelige side og en printvenlig udgave. En printvenlig udgave er faktisk ofte bedre formateret i forhold til søgemaskinerne, idet meget ”støj” ofte er skåret fra. Der er derfor en reel risiko for at dine printvenlige sider overranker dine almindelige sider. Hvis Google så pludselig fjerner dine almindelige sider og kun beholder de printvenlige i sit indeks, ja så er du faktisk lidt på spanden.

Sådan undgår du problemer med dubleret indhold.
Skriv altid unikke tekster, det er ok at lade sig inspirere – men lad være med at lave dubleret indhold ved at kopierer indhold fra andre sider – slet ikke dine egne.

Brug robots.txt filer eller META nofollow til at udelukke robotterne fra at undersøge dele af dit websted.

Har du flere domæner som peger på de samme sider, er der også vigtigt at du sikre at disse ikke indekseres som dubletter. Dette kan du sikre enten via ovenstående teknik, eller simpelthen dirigerer trafikken så den altid ender på et og samme domæne. Det kan du fx via en ”server redirect 301” eller ved brug af en .htaccess fil.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar