Tips og tricks til optimering af din hjemmeside, AdWords annoncer og digitale markedsføring.

onsdag den 26. november 2008

Usability - brugervenlighed

Allerede fra starten skal du tænke på brugervenlighed, hvordan forventer din målgruppe at din hjemmeside fungerer, hvad forventer de at kunne foretage sig osv.

En indledende usability test kan fx udføres på en prototype, og allerede tidligt give en indikation om hvorvidt man er på rette vej.

Tænke højt test
En test kan fx gennemføres ved at stille testpersonerne overfor en række opgaver, som skal udføres indenfor en given tidsramme.

Selve testen gennemføres ved at lade en testperson udføre opgaverne, og samtidig ”tænke højt”.

Testlederen kan fx bruge et videokamera til at registrere forløbet, men skal ellers forholde sig passivt og ikke tale med testpersonen, med mindre denne er kørt fast, og ikke kan komme videre.

Testpersonerne udvælges så de matcher målgruppen for hjemmesiden, et typisk antal testpersoner er 3-6. Ved mere end 6 testpersoner vil det være en stor chance for at deltagerne blot gentager, hvad der allerede er fundet af fejl eller uhensigtsmæssigheder.

Efterfølgende interview
Spørg testdeltagerne om deres oplevelse af hjemmesiden og opgaverne, og brug den viden du kan indsamle ad den vej til dit videre arbejde med hjemmesiden.

Link vedr. usability
http://www.dialogdesign.dk/
http://taenke-hoejt-test.dk/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar