Tips og tricks til optimering af din hjemmeside, AdWords annoncer og digitale markedsføring.

fredag den 12. december 2008

Få mere ud af din AdWords konto

Vælg altid standardudgaven, aldrig begynderudgaven. Det er den eneste måde, du selv får kontrol over dine AdWords og får mulighed for at byde mere på nogle ord end andre.

Vælg de ønskede indstillinger for sprog
Når du vælger sprogindstillinger for dine AdWords, er du måske tilbøjelig til kun at vælge Dansk. Men tænk lige på, at der i Danmark sikkert er mange, der har fx en Engelsksproget, Norsk eller Arabisk installation. Det vil da næsten være dumt at fravælge de kunder bare fordi Dansk er standardindstillingen. Du kan evt. også opdele dine annoncer, så de der målrettes de brugere der har en Engelsk installation får andre annoncer end de med en Dansk. Det gøres let ved at oprette flere AdWords kampagner.

Vælg geografien
Udpeg de områder hvor din annonce skal vises. I hele Danmark, i Århus området eller kun på Fyn?

Stav rigtigt – sådan da
Annoncer og søgeord bliver tjekket af Google også for grammatiske fejl. Det er derfor vigtigt at selve teksten i dine AdWords korrekt, uanset hvilket sprog dine AdWords skrives på. Søgeord derimod kan man bruge stavefejlene til at fange de fejl som man nærmest ikke kan undgå at søge på. Inden du siger at dine kunder aldrig laver fejl, så tænk lige på om du nogensinde har set denne tekst i Google: Mente du………?
Lad det være sagt – vi laver alle fejl indimellem, og søgeord med stavefejl er typisk meget billigere end de korrekt stavede.

Målrettet reklame
Med Google AdWords kan du målrette din reklame til personer som søger lige præcist på det du sælger. AdWords vises som en del af søgeresultaterne på http://www.google.dk/, men du kan også vælge at få vist dine annoncer på det som Google kalder Indholdsnetværk. Indholdsnetværk er sider som udover eget indhold også viser reklamer fra Google AdWords. Det kan fx være en hjemmeside om lystfiskeri, som samtidig viser reklamer for forhandlere af lystfiskergrej.

Styr selv din annoncekampagne
Der findes en række parametre, som du kan "skrue på", som hver især er med til at afgøre, hvor meget trafik din annoncekampagne giver på din hjemmeside, og hvor meget mersalg du opnår.

Dagligt budget
Hvor meget er du villig til at bruge pr. dag. Beløbet kan du hele tiden ændre, så hvis du i en periode ønsker at øge trafikken kan du fx vælge at forhøje dit daglige budget.

Søgeord
På hvilke søgeord skal din(e) annonce(r) vises. Bruger du de rigtige eller er det rigtige antal søgeord? Flere eller mere målrettede søgeord kan øge trafikken. Vælg de søgeord som annoncen skal vises på, og ikke mindst de stopord, som du ikke ønsker at annoncen skal vises med.

CPC – den kontaktpris du er villig til at byde
Når du bruger AdWords giver du er bud på, hvor meget du er villig til at betale for at Google henviser en potentiel kunde til din hjemmeside. Hvis du i øjeblikket byder 3,00 kr., og din annonce kun vises sjældent og måske først på side 2 eller 3, kan du øge dit bud og dermed opnå en bedre placering af din annonce.

Annonceteksten
Selve teksten er ikke afgørende for din visning i Google systemet, men der er en fordel i fx at gentage dine søgeord i annoncen. Det er jo lige det som brugeren har søgt på, og samtidig har det den fordel at Google faktisk fremhæver ordet se fx denne søgning på personas www.google.dk/search?q=personas.
Selve teksten er afgørende for hvor mange der rent faktisk klikker på din annonce, og derved kommer ind på din side.

Geografisk område
AdWords kan indstilles således at dine annoncer fortrinsvis vises indenfor et geografisk afgrænset område fx Danmark, eller omkring Århus. Funktionen er pt. endnu ikke helt stabil, men det kommer nok. Der er jo ikke mening i at vise annoncerne på Bornholm, hvis man kun tilbyder rengøring lokalt i Århus området.

Destinationsside
Den side som dine kunder lander på, når de har klikket på din annonce, bør naturligvis rettes så den modsvarer de forventninger kunden kommer med. Har du i annoncen lovet at kunden kan finde en ny pelsfrakke, nytter det ikke at du kun viser kunden badetøj. Destinationssiden skal med det samme give kunden indtryk af seriøsitet, og skabe den fornødne tillid til dig og dit produkt.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar