Tips og tricks til optimering af din hjemmeside, AdWords annoncer og digitale markedsføring.

fredag den 12. december 2008

Hvorfor bruge AdWords

AdWords er formodentlig den pt. mest effektive online markedsføringskanal, om de kan holde stand eller vi vil se nye mere effektive systemer fx i forbindelse med sociale medier må tiden jo vise.

Placering på Google kan være altafgørende for trafikken på din hjemmeside, og mange projekter står og falder med placeringen i Google. Bedst er det selvfølgelig at blive fundet, som den allerførste i det organiske søgeresultat. Men det kan være et langvarigt og vanskeligt projekt, og søgemaskineoptimering er formodentlig ikke nok til at nå det optimale antal, eller ”de rigtige” besøgende på dine sider.

Inden du går i gang med AdWords
Sæt dig et mål! Hvad er det du ønsker at opnå med din AdWords kampagne. Er målet branding, eller er det er konkret salg du går efter. Dette er altafgørende for dine valg af annoncetekst og de søgeord som tilknyttes annoncen. Hvilken konverteringsrate forventer du 2% eller 10%, og hvilken værdi har det for din virksomhed? Dette har jo betydning for hvor højt du kan tillade dig at byde for hvert enkelt søgeord.

Sådan vises AdWordsAdWords er betalte annoncer som vises på Google søgeresultatsider. Desuden kan de vises på indholdsnetværk hvilket er sider som denne, der vælger at lade Googles annoncer vises på siden. Som modydelse modtager ejeren af siden en andel af betalingen for de klik der kommer på annoncerne. Denne del kaldes AdSense.

20 minutter så er du i gangDet er hurtigt at oprette en AdWords annonce på Google, og med lidt forberedelse, kan du være klar med din første kampagne på under 20 minutter. Du kan hele tiden selv styre dit annoncebudget, men du kan også vælge at lade et bureau varetage det praktiske, enten som en fullservice løsning, eller en løsning hvor du betaler for opsætningen og selv overtager den daglige vedligeholdelse.

Faktorer som er afgørende for annoncens visningDu deltager i en auktion, hvor den der byder højest får den bedste placering. Men der er en række andre faktorer, som betyder mindst lige så meget som dit bud. Disse faktorer beskriver Google samlet som ”Annoncekvalitet”.

Annoncekvalitet er sammensat af bl.a. disse faktorerRelevans, står de der er søgt på også i annoncen og på den side annoncen leder brugeren ind på?
Klikrate, hvor god en forretning er den enkelte annonce for Google?
Tid, hvor længe har denne AdWords annonce eksisteret?

Typiske fejl og fælder der gør at din AdWords ikke vises
  • Du har stavet forkert, er der stave eller grammatiske fejl i annonceteksten vises annoncen ikke.
  • Du linker til en side der automatisk videresender til en anden side, det bryder Google sig i det hele taget ikke om.
  • Du har valgt at RÅBE, STORE BOGSTAVER ACCEPTERES SOM UDGANGSPUNKT IKKE.
  • Du har skiftet kreditkort og glemt at meddele det i din kontoindstillinger.
  • Du har valgt at betale med kontooverførsel, og din konto løber ”tør” inden en ny overførsel er gennemført. 
  • Du får masser af klik men de konverterer ikke efter planen – så skal du nok kikke på dine søgeord (også stopord/negative søgeord), annonceteksten og ikke mindst destinationssiden altså den side man lander på.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar