Tips og tricks til optimering af din hjemmeside, AdWords annoncer og digitale markedsføring.

fredag den 20. marts 2009

Online Reputation Management

Online Reputation Management er det arbejde man løbende bør udføre efter at have monitoreret internettet for omtale af ens virksomhed, person eller produkter.

Man kan dele Reputation Management op i tre typer

Angreb som kræver:

  • søgemaskineoptimering
  • overvågning og tilstedeværelse i sociale medier på blogs og i fora
  • de der kræver decideret juridiske tiltag, fx hvis ens varemærke bliver krænket

Reputation Management og søgemaskineoptimering
Dette er måske den letteste del, nemlig at sikre at din virksomhed rangerer bedst muligt på alle relevante søgetermer. Det er selvfølgelig af flere grunde en rigtig god ide. Men i forbindelse med reputation management kan en massiv tilstedeværelse af sider du kontrollerer, være med til at presse negativ omtale ud af søgeresultaterne. Der er det helt sikkert ikke nok med et enkelt domæne. Men hvis du fx er aktiv i div. fora og sociale medier, og derudover selv har fx 2-3-4 domæner, kan det godt lade sig gøre at opnå en vis dominans på en del af dine vigtigste søgetermer. Også subdomæner vil fungere da Google lister dem som selvstændige i søgeresultatet. Du kan fx benytte dig af 14 tips til gør det selv SEO.
Eksempel: Dell computer havde på et tidspunkt problemet at nogle brugere skrev om ”Dell Hell”, og dette faktisk rangerede højt i søgeresultaterne. Hvis man i dag søger på Dell, vil man sikkert finde at 8 ud af de 10 første link, er kontrolleret af Dell selv, og det er jo en forholdsvis god dominans.

Et andet eksempel er en søgning jeg lavede på SAS Kastrup 3. link viste at alle fly var aflyst !
– ved nærmere eftersyn viste det sig at artiklen var 2 år gammel.
Reputation Management, sociale medier, blogs og fora
Reputation Management hvor man indgår i diskussioner og og evt. imødegår omtale i sociale medier, blogs og fora.
Denne del kræver lidt indføling, og man skal selvfølgelig passe på at man ikke kommer til at hælde benzin på bålet. Man skal simpelthen finde ud af om man skal gå til modangreb, prøve at forklare eller lægge sig helt om på ryggen og undskylde. Det kommer helt an på situationen, hvem der skriver hvad, og ikke mindst hvor og hvorfor. En anden mulighed at selv at oprette positive historier i det pågældende fora, men det kræver måske at man samtidig opretter flere identiteter og logger ind med hver enkelt for at det virker. Hvis man kan overtrumfe de negative historier med egne positive, er det jo allerede et godt skridt i den rigtige retning.

Eksempel: Ryanair bliver kontaktet af en gut som har fundet en fejl i deres bookingsyste. www.jason-roe.com/blog/free-ryanair-free-flight-bug/#comment-9479
Kommentarerne fra Ryanair Staff viser med al ønskelig tydelighed hvordan man nok ikke skal gribe sagen an.
Faktisk ender Ryanair med at bekræfte på CNN http://edition.cnn.com/2009/TRAVEL/02/25/ryanair.blog/ at ”It is Ryanair policy not to waste time and energy in corresponding with idiot bloggers and Ryanair can confirm that it won't be happening again. Lunatic bloggers can have the blog sphere all to themselves as our people are far too busy driving down the cost of air travel.”

Reputation Management og jura
Denne del af Reputation Management er måske den mest besværlige og potentielt mest omkostningstunge. Men det korte af det lange er, at hvis man fx bliver krænket på sit varemærke eller patent, er man død og pine nødsaget til, at forfølge, den man mener, krænker ens rettigheder. Ellers kan man komme i den situation, at man stiltiende har accepteret at blive krænket.
Eksemple: LEGO sagsøgte Lego og tabte http://epn.dk/samfund/article1158189.ece

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar