Tips og tricks til optimering af din hjemmeside, AdWords annoncer og digitale markedsføring.

tirsdag den 7. april 2009

Google blive mere lokal

Når du Googler er de AdWords annoncer du ser målrettet dit lokalområde, det er der intet nyt i, men nu sker det også for dele af det organiske resultat.

Ekstra resultat på side 1Som noget nyt bliver 4. pladsen nu indtaget af Google Maps, hvis søgningen fx er på Pizzaria, Bager eller Autoværksted. Det sker ikke, hvis du søger på calzone, brød eller karburator. Tanken er selvfølgelig, at hvis du søger på Pizzaria er det sikkert fordi du gerne vil finde et Pizzaria i nærheden af din nuværende placering.

Alvorlig konsekvens for digDer bliver derfor op til 10 nye resultater presset ind på 4. pladsen, og dermed er det der tidligere var en 4. plads nu presset ned på en 14. plads

Metoden er den samme som med AdWords. Google bruger din IP adresse til at identificerer hvilke AdWords og Pizzariaer du skal præsenteres for.

Det skal du gøreDu skal tjekke om det har en konsekvens for dig. Søg på dine søge termer, og se om der vises lokale virksomheder på 4. pladsen. Vil du have din virksomhed med på listen, så gå til http://www.google.com/local/add/splashPage?hl=da&gl=DK og tilmeld din virksomhed.

Du kan læse, hvad Google selv skriver om den nye funktion her:http://googleblog.blogspot.com/2009/04/google-becomes-more-local.html

2 kommentarer:

 1. Hej
  Vil en oprettelse på google places gavneens placering i google?

  Mvh Michael
  www.cibumic.dk

  SvarSlet
 2. Hej Michael
  Man kunne vende den om og spørge - vil det skade?
  Næppe, det er Googles eget værktøj, og "local search" resultater præsenteres jo rigtig ofte øverst i søgeresultatet.
  I nogle søgninger vil det klart forbedre din placering i Google, i andre vil det ikke påvirke noget som helst.

  Argumentet for at oprette dig, er klart at hvis det hjælper dig bare lidt en gang i mellem er det alle 5 minutters arbejde værd.

  /Klaus Hall

  SvarSlet