Tips og tricks til optimering af din hjemmeside, AdWords annoncer og digitale markedsføring.

onsdag den 22. april 2009

PFA – hvorfor skal det være så svært?

Jeg har tidligere konstateret, at SKAT ikke rigtig kunne finde ud af mine indbetalinger til pensionsopsparing. Af samme årsag rekvirerede jeg password fra PFA, men hvorfor pokker kan de ikke bare anvende den Digitale Signatur, så kunne jeg have været på for længe siden. Ja naturligvis ikke første gang jeg forsøgte, for da var PFAs hjemmeside helt nede.

Udstyret med brev og password, som havde været 4-5 dage undervejs fra PFA, satte jeg mig for at logge ind på min PFA pensionsordning.

Det første jeg mødes af, er en side der fortæller at det er første gang, jeg er ved at logge på PFA pension – SURPRICE!!! Det vidste jeg sådan set godt, og så kikser det for alvor for PFA. Først efter lang tids søgen finder jeg linket nederst til højre, så jeg kan se, hvad det er for forbehold, jeg skal accepterer.

Et klik på linket viser sig desværre blot at ende i en fejl 404. Efter således at have accepteret nogle forbehold jeg ikke kunne læse, endte jeg så inde i systemet, men PFA havde flere overraskelser i ærmet. For da jeg for at få hjælp til det med SKAT, klikker jeg på linket ”Se skattereglerne”, men igen ender jeg i en fejl 404.

Her er det så, at jeg er parat til at skifte kanal. Mere eller mindre desperat leder jeg efter et telefonnummer og finder det hurtigt. Men straks forbindelsen er etableret, kan jeg konstatere at klokken er 16.20 – og jeg altså har ringet til PFA uden for åbningstiden.

Så derfor, kære PFA

 • Hvorfor skal jeg vente 4-5 dage når jeg får behov for at komme ind til min PFA pensionsoversigt?

 • Hvorfor kan jeg ikke bruge min Digitale Signatur, hvor jeg kan passwordet også når jeg får brug for adgang igen om lang tid?

 • Hvorfor får jeg ikke at vide hvilke forbehold det drejer sig om, hvorfor skal jeg lede efter et lille link nederst på siden, og hvorfor virker linket ikke?

 • Hvorfor skal jeg logge ind på to gange første gang?
 • Hvorfor virker linket ”Se skattereglerne” heller ikke?

 • Hvorfor skriver I kun telefontiden på forsiden – det er jo ikke altid det er der man står, når man har brug for hjælp?

Alt i alt håber jeg, at I er bedre til at forvalte min pensionsordning end til det med websider. Når ret skal være ret, er jeg faktisk ikke utilfreds med produktet, men websiden er jo min adgang til information om min pension – og den skal altså virke.

2 kommentarer:

 1. Der er meget usability arbejde derude. Det ligger bare og venter...

  SvarSlet
 2. Hej Anne-Louise

  Ja og så er jeg ikke en gang ramt af den her fejl i PFA kunders årsopgørelse fra SKAT: http://www.skat.dk/skat.aspx?oId=1806100&vId=0

  SvarSlet