Tips og tricks til optimering af din hjemmeside, AdWords annoncer og digitale markedsføring.

lørdag den 2. januar 2010

Sådan undgår du kunder i din webshop

Den der lever skjult lever godt
Tilsyneladende er der mange der tror, at det gamle ordsprog også gælder for online liv, og ikke mindst for deres firmahjemmeside. Jeg møder ofte webshopindehavere som siger, at de ikke har tid til at sidde og skaffe links eller deltage i sociale medier mv. og det undre mig jo lidt. Om man har 10 eller 1000 forskellige varenumre i sin webshop, er jo forholdsvis ligegyldigt, hvis der alligevel ikke kommer nogen ind og ser hvad der ligger på hylderne.

Så hvis du er en af dem der alligevel ikke ønsker kunder i butikken, så er der her et par gode råd til, hvordan du undgår for meget opmærksomhed.

Undgå links
Hvis du slet ikke foretager dig noget, er det heldigvis også overvejende sandsynligt, at du heller ingen links får.
Undgå for guds skyld de sociale medier, hvis du siger noget fornuftigt der, er der stor risiko for, at du får et link eller to, og så er det allerede ved at gå galt.

Brug frames – også iframes kan hjælpe til at holde store G på afstand
Frames er som skabt til at skjule indholdet for Google, så det er en god taktik. Samtidig undgår du også at de der måtte have forvildet sig ind på siden kan gemme et link til dit indhold, det ender altid på forsiden. Desværre er traditionelle frame ved at glide ud af nettet, men teknikken er godt gennemprøvet og en sikker løsning. Iframes er desværre ikke helt så effektive, men alligevel bedre end bare at skrive indholdet på selve siden.

Lav hele webstedet i flash
Med et websted i ren flash, kan du få en rigtig flot hjemmeside. Flash indholdet er umuligt at læse for Google, og hvis du ikke er bange for at Google finder din forside, kan du evt. nøjes med at lave menuen i flash. Men en lille advarsel er måske på sin plads, for Google har afsløret at de vil begynde at scanne flash, billeder og pdf filer med OCR programmer (ligesom du måske kender fra din egen scanner), og dermed er der risiko for at flash ikke på sigt er sikker nok hvis du helt vil undgå kunder.

Undgå selv at bruge Google
Brug hverken Google AdWords, Analytics eller Webmasterværktøjer. De siger godt nok at det ingen effekt har på din placering i det organiske søgeresultat, men man ved jo aldrig helt.

Køb serverplads i Panama
Ja selvfølgelig ikke, hvis Panama rent faktisk er der, dine kunder befinder sig, for så vil det være smart at bruge en dansk host. Sagen er den, at Google favoriserer hjemmesider der rent fysisk er placeret tæt på den der søger. Er din kundekreds i USA er det sikkert nok at vælge en dansk server.

Skriv ikke hvad du arbejder med
Er du coach så find på et nyt navn for coaching, ”lederselvudviklingssamtaler” Start med at Google ordet, og vær sikker på at der ikke er en masse sider der skriver om det endnu http://www.google.dk/search?q=lederselvudviklingssamtaler så er du også forholdsvis sikker på at der ikke er særlig mange der søger på ordet. Så skal du også være konsekvent, og fuldstændig undgå at skrive om coach og coaching, står det der bare et par gange, er det allerede ved at gå galt. Også her er en advarsel på sin plads, for Google arbejder på at forbedre den semantiske søgning, hvor også synonymer kommer med i resultater, og har du ikke været kreativ nok i forbindelse med at vælge nyt navn for coaching, risikerer du at de kommer efter dig alligevel.

Undgå at bruge Title og anden META data som kan være med til at identificere hvad din side handler om. Ligeledes bør du holde dig fra overskrifter, det er nok at vælge en større skriftstørrelse.

Det sikreste er selvfølgelig at bruge flere af ovenstående teknikker samtidig.
Et eksempel kunne være et websted som har sin menu i Flash og samtidig kræver Javascript, er opbygget i frames.

Men du kan finde andre eksempler her:
Kræver flash: http://www.google.dk/search?&q=%22Denne+side+kr%C3%A6ver+Flash%22
Kræver Frames: http://www.google.dk/search?q=%22Denne+side+kr%C3%A6ver+Frames%22
Undgår Title: http://www.google.dk/search?q=%22ny+side+1%22 og http://www.google.dk/search?q=%22ny+side+2%22 osv…

Har du selv nogle gode eksempler, er du mere end velkommen til at smide et link i en kommentar nedenfor :-)

4 kommentarer:

 1. Hej Klaus,
  Det lyder som en ganske god opskrift på at undgå besøgende i butikken.
  Skal man være helt sikker på, at de få besøgende, der alligevel dukker op, ikke bliver til kunder, bør man supplere med noget af følgende:

  Ingen eller ultrakorte beskrivelsestekster på sine produkter.

  Ingen billeder af sine produkter.

  Ingen omtale af, hvem man er, så kunderne i hvert fald ikke kan finde ud af, hvem de handler med.

  En indkøbskurv, der er næsten umulig at finde på siden.

  Et langt, langt og besværligt check-out flow, hvor man naturligvis skal lægge ud med at registrere sig.

  Og så skal man naturligvis ikke modtage Dankort.

  SvarSlet
 2. Hej Frank

  Ja det du beskriver lyder jo næsten som en standard webshop fra xxxxx :-) Det er jo klart man må have en backupplan hvis der nu alligevel forvilder sig kunder ind i butikken.

  Den anden dag sad jeg og skulle bestille en ordentlige bunke flybilletter, og hos ikke mindre end 3 forskellige selskaber. Hver og en endte med at jeg enten fik en fejl med session id, betalingsgateway eller andet som gjorde, at jeg måtte starte forfra. Lidt træls når man så igen igen skal taste alle familiens navne, pasnumre, fødselsdage, pas udløbsdatoer osv.

  Forhåbentlig endte det godt trods alt, for jeg måtte turen igennem 2-3 gange i hvert selskab.
  Havde der været andre som tilbød de samme ruter med samme pris/kvalitet havde jeg nok valgt et andet selskab. Men med fejl på 3 ud af 3 selskaber er der nok stor chance for, at det igen ville gå galt!

  SvarSlet
 3. Hej Klaus
  Jeg er efterhånden klar til at gå til fase 2 på hjemmesiden, hvor vi er igang med at implementerer et varekatalog og mulighed for at bestille sine kontormøbler online, men jeg er meget i tvivl om der skal være mulighed for at betale online.
  Da jeg ikke mener mange vil benytte sig af dette, men vælge at få tilsendt en faktura.
  Jeg kan se Frank mener det er et must...
  Måske det også skaber troværdighed ?
  Og de få private kunder der er, kan jo benytte sig af det. Men Dynamic web betalings gateway er jo ikke helt gratis og de bringer en ny dimension til ordet pirateri...
  Men se på www.DenconCenter.dk
  hvor langt vi er kommet.

  SvarSlet
 4. Hej Torben

  Det kommer selvfølgelig helt an på målgruppen.

  B2B kunder forventer formodentlig en faktura ved levering, og spørgsmålet er jo om du ønsker private kunder?

  Det er jo et valg, og der er stor forskel på hvordan de to målgrupper tænker når de bestiller noget på nettet.

  Som privatkunde vil man stort set altid forvente, at kunne betale online, og så få det bestilte leveret inden for et par dage.

  SvarSlet