Tips og tricks til optimering af din hjemmeside, AdWords annoncer og digitale markedsføring.

søndag den 10. oktober 2010

Hvad må det koste at starte en webshop?

Er 178.000,- kr. for meget eller er 18.000,- nok?

Et tilbagevendende spørgsmål er, hvad må det koste at starte en webshop. Der er jo både udgifter til selve shopsystemet, økonomisystem, grafiker, PBS – eller Nets som de kalder sig i dag, investering i varelager osv.

Din investering skal stå i et fornuftigt forhold til din forventede omsætning og indtjening, ligesom du skal overveje hvilke økonomiske risici du er villig til at løbe. Det er også afgørende om du ønsker at shopsystemet er integreret med økonomisystemet, eller om du klare overførslen fra det ene system til det anden manuelt.
Med 5-10 ordre pr dag er det selvfølgelig en mulighed, men får du flere ordre vil den manglende integration være kilde til både irritation og fejl – og tage en del tid.

Ser vi bort fra økonomisystem og integration, varelager og markedsføring, og skære det ind til selve shopsystemet, grafiker og opsætning, er 1-2 måneders omsætning måske et realistisk bud.
Udover selve webshoppen skal du også afsætte de fornødne midler til markedsføringen både online og offline. Du vil næppe fra dag et, kunne ligge i top i det organiske søgeresultat, og du kommer derfor til at købe dig til meget trafik især i starten.

Sammenlignet med en fysisk forretning, vil etablering af en webshop ofte kunne gøres væsentlig billigere, men det stiller nogle helt andre krav til din markedsføring. Du kan jo ikke profitere af en ”strøg placering” på samme måde som i den fysiske verden. Til gengæld kan du følge hver eneste krone du anvender til online markedsføring, og vide hvor du får mest omsætning.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar