Tips og tricks til optimering af din hjemmeside, AdWords annoncer og digitale markedsføring.

onsdag den 2. februar 2011

Cross-channel integration

Her får du det første kik i den kommende bog "Webshopbogen". Dette er et ud af over 200 afsnit i bogen, som vil give dig mere overskud i din webshop.

Har du både en fysisk forretning og en webshop, stiger kravene til integration. Opgaven er at sikre overgangen imellem de to kanaler, så det bliver så let for kunden som mulig, og at kunden ikke oplevere, at du fx sælger varen til en pris på nettet og en anden i den fysiske forretning.

De sidste år har der været en tendens til, at handlen flytter sig fra de fysiske butikker og over på nethandel. Det er selvfølgelig en oplagt mulighed at supplere den fysiske forretning med en webshop, men der er også nogle praktiske problemer.


Du er nød til at have tjek på hvilke varer der langes over disken i din fysiske forretning, for så at nedskrive dit lager i din webshop og omvendt. Sker det ikke vil du helt sikkert komme til at skuffe dine kunder enten det ene eller det andet sted.

Har du i din fysiske forretning i forvejen et lagerstyrings- og POS- (Point Of Sale) system, vil det jo være oplagt at få dette integreret med din webshop. På den måde vil lagerstatus altid passe, med mindre præcist den samme vare købes samtidig begge steder.

Har du ikke et lagerstyrings- og POS system, må du manuelt opdatere lagerstatus i din webshop hver gang du sælger noget i din fysiske forretning, og skynde dig at hente varen ned fra hylderne i butikken hver gang du har lukket et salg i din webshop.

En simpel metode til at styre lageret manuelt, kan fx være ved at du ved kassen i din fysiske forretning har en afkrydsningsliste, således at du ved hver handel afkrydser hvilke vare der skal fjernes fra din webshop. Men dette går selvsagt kun hvis antallet af varenumre er til at overskue og omsætningshastigheden ikke overstiger hvad du manuelt kan nå at opdatere. Det kræver også at du ekspederer og plukker de vare der er bestilt i din webshop så hurtigt som muligt, for ikke at komme i den situation at du netop har solgt den kjole som fru Hansen står med i din fysiske forretning, for hvem vil du skuffe – Fru Hansen eller den mere anonyme kunde i din webshop?

Afhængig af dine varer, kan det måske være en ide, kun at vise varer på din webshop, som du fx har mere end 2 på lager af, men det afhænger fuldstændig af dine varer og omsætningshastighed.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar