Tips og tricks til optimering af din hjemmeside, AdWords annoncer og digitale markedsføring.

søndag den 6. marts 2011

Derfor gider jeg ikke handle i din webshop!

Du kender det sikkert selv, når du handler på nettet, et eller andet får dig til at fravælge en webshop eller afbryde handlen selvom du faktisk allerede har lagt en eller flere varer i kurven.

Nogle gange kan du sige præcist hvorfor det ikke blev den shop du handlede i, og andre gange er det mere diffust.

I Webshopbogen kan du læse mere om hvordan du sikre at det bliver din webshop der løber med handlen.

Her er en liste over nogle af de faktorer som får mig til at vende om.

Troværdighed og tillid
Det er ikke lykkedes at skabe tillid til webshoppen eller tilliden mistes undervejs. Tror jeg ikke på din shop, handler jeg bare et andet sted.

Log ind for at gennemføre handlen
Noget der virkelig kan mig til at forlade din webshop, er hvis jeg står med en fyldt kurv og ikke kan få lov til at betale uden at logge ind. Hvis du så oven i købet fortæller mig at jeg allerede har brugt den e-mail adresse jeg forsøger at oprette mig som bruger med, og derfor ikke kan oprette et nyt login, ja så er jeg altså smuttet, også selvom du tilbyder at sende mig en mail med et midlertidigt password.

Pop up brugerundersøgelser
Jeg gider altså ikke svare på dine spørgsmål, hvor velmenende de så end er. Måske vil jeg efter en handel give dig en anmeldelse, men hvis du spørger mig om alt muligt andet imens jeg er ved at handle, bliver jeg altså irriteret.

Fejl
Tekniske fejl som fx forhindrer navigation eller fejl som skyldes manglende browserkompatibilitet er absolutte showstoppere. Kommer jeg ind på din webshop fra min iPad, og du præsenterer mig for en flash præsentation på forsiden, så er jeg gået igen.

Fejl som fx skyldes manglende eller dårlige tekster, billeder mv. er også med til at sænke din webshops troværdighed, og får mig hurtigt til at tænke på om der findes alternativer.

Tomme hylder
Har du for mange varer der er udsolgte, er der ikke forventet leveringstidspunkt, sender det et signal om at din webshop ikke bliver vedligeholdt, og hvorfor skulle jeg så handle hos dig?

Ok jeg kan godt finde på at handle hos dig alligevel men...
Ok af og til kan jeg godt finde på at handle hos dig alligevel, men så skal det være fordi jeg enten ikke kan finde alternativer eller fordi du på en eller anden måde alligevel skiller dig positivt ud.

Da jeg for nogen tid siden skulle skifte tv, kikkede jeg rundt på nettet og fandt den model jeg ville have. Prisen var stort set den samme som i de fysiske forretninger jeg havde tjekket. Men det der fik mig til at købe netop i den webshop, var at jeg kunne bestille det til levering samme dag kl. 16.30. På den måde slap jeg helt for bekymringen, om hvordan jeg skulle få plads til at transporterer tv’er hjem fra posthuset, hvis jeg nu ikke lige var hjemme når det blev forsøgt afleveret.

Den mest besværlige handel jeg har gennemført, var indkøb af flybilletter for 4 personer imellem London og Kuala Lumpur. Det tog mig faktisk 4 forsøg med indtastning af pasnumre, fødselsdage osv. for alle 4 rejsende, men den i den pågældende webshop kunne jeg spare ca. 2.000,- pr billet, og så kan jeg altså godt overtales alligevel.

1 kommentar:

  1. Meget interessant læsning, Klaus. Mvh. Bente.

    SvarSlet