Tips og tricks til optimering af din hjemmeside, AdWords annoncer og digitale markedsføring.

søndag den 18. december 2011

10 udsagn der langsomt slår din webshop ihjel

”Analytics er svært og uforståeligt, og der er alt for mange muligheder …”
Jeg bliver til stadighed chokeret, når jeg i forbindelse med mine mange foredrag hører, at op til 75% af deltagerne ikke har et fornuftigt analyseværktøj installeret på deres webshop. Det svarer jo til at spille poker med bind for øjnene. Du ved ikke hvilke kort du har, eller om du vinder eller taber.

”Jeg sælger til alle danskere …”
Come on – det gør du altså ikke.
Der er helt sikkert nogle webshops, der sælger til rigtig mange forskellige typer, men det mindst du kan gøre, er at benytte personas modellen, til at beskrive hvem dine kunder er. Det bliver altså bare meget lettere at skrive indhold, varebeskrivelser og udarbejde annoncer når du ved hvem du taler til.

”AdWords og bannerannoncer har jeg prøvet, det virker ikke …”
Ok måske har du ret – måske ikke. Grundlæggende er AdWords jo Googles guldæg, og hvis du ikke gør det rigtigt, så virker det helt sikkert ikke for din virksomhed. Faktisk har jeg mødt en del, der lige så god kunne have sendt en check til Google hver den første, og så sparret arbejdet med deres AdWords, men prøv lige at læse lidt mere om AdWords og online annoncering her.

”Vi ligger på side 1 i Google …”
Eller gør du? Sagen er den, at Google og andre søgemaskiner personificerer resultaterne, så du ser ikke det samme resultat som dine kunder. Brug som minimum forskellige browsere og sørg for ikke at være logget ind på Google og for at rydde cookies inden du søger på de ord du gerne vil findes på.

”Kunderne starter her på forsiden …”
Nix – det er nok de færreste der gør det. De fleste kommer nok ind via en søgemaskine, og ender på en af dine varer eller på en kategoriside. Derfor skal du betragte alle sider som landingssider, og de skal hver især have et tydeligt Call To Action, så det er oplagt for kunden hvordan man kommer videre. At det er indlysende for dig, er altså ikke nødvendigvis det samme som, at det er indlysende for dine kunder.

”Jeg gav 7.000,- til en grafiker, da jeg fik webshoppen lavet for et år siden, så jeg er sikker på at siden virker rigtigt …”
Tja det gør den sikkert, men grafik er lidt ligesom mælk, på et tidspunkt er det ikke så tiltalende, som det var da det var nyt og frisk.

”Det kan ikke betale sig at bruge penge på test (jeg gav jo 7.000,- til …)”
Det mindste du kan gøre, er at lave en tænke højt test. Det behøver ikke koste mere end en kop kaffe og en halv times arbejde, og det kan være en af de bedste investeringer du gør i din webshop.

”Det er en fordel for kunden at logge ind, så slipper de jo for at taste leveringsadresse igen …”
I langt de fleste tilfælde, vil jeg sige du har drukket af natpotten. Det er ikke en fordel med mindre der er noget ekstra i det for mig som kunde, og jeg smutter med det samme, hvis du vil have mig til at logge ind for at købe et tonerpatron. Der hvor det alligevel kan være en god i de, er fx i B2B markedet, hvor jeg måske skal være logget ind for at se priser og for at kunne bestille. Der er der jo også mulighed for at jeg kan se den rabat som vi har forhandlet os frem til eller lignende, men for de fleste B2C webshops er det der med logi for at kunne handle altså et no-go!

”Min teknikker siger at formularen skal nulstilles efter 5 min af hensyn til serverbelastningen …”
Der findes simpelthen ikke noget mere irriterende end at bliver smidt af en webshop, inden man har gjort sin handel færdig. Hvis din shop nulstiller indkøbskurv eller formularen bare fordi jeg har været væk for at hente en kop kaffe eller hvis telefonen ringede lige da jeg skulle til at betale, så skuffer du mig fælt.

”Vores kunder gider heller ikke læse nyhedsbreve …”
Selvfølgelig er det ikke alle dine abonnenter der kun sidder og venter på at modtage dit nyhedsbrev! Men, et nyhedsbrev er nu engang den letteste adgang du har til en gruppe eksisterende eller potentielle kunder, der allerede har vist interesse for din webshop.

Er der for få der åbner dit nyhedsbrev, er det sikker fordi dit emne eller din afsender er ”for kedelig” eller fordi du udsender på det forkerte tidspunkt i forhold til din målgruppe.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar